OŘECHOVÁ BÁBOVKA- DIANA COMPANY- DIANA V KUCHYNI

Ořechová bábovka s čokoládou
Suroviny:
- ½ hrnku třtinového cukru
- 2 vejce 
- 60 g rozpuštěného másla 
- 1 hrnek mléka 
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek mouky z lískových ořechů
- 1 prášek do pečiva
- Pár kapek vanilkového extraktu
- 50 g vysokoprocentní čokolády
- Trochu vody 
- Lískové ořechy na ozdobu (celé nebo kousky)
Postup:
1) Vejce vyšleháme společně s třtinovým cukrem do hladké pěny.
2) Do vyšlehaných vajec nalijeme rozpuštěné máslo s mlékem, přidáme pár kapek vanilkového extraktu a všechny zbylé sypké suroviny.
3) Umícháme těsto, které nalijeme do vymazané formy nebo do silikonové formy na bábovku.
4) Pečeme 45 minut na 180 stupňů.
5) Po upečení necháme bábovku trochu vychladnout a vyklopíme jí ještě vlažnou opatrně z formy. Pomůžeme si příborovým nožem odchlípnout bábovku od krajů, aby se nám lépe vyklopila.
6) Čokoládu s trochou vody rozehřejeme ve vodní lázni.
7) Bábovku polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme půlenými nebo drcenými lískovými ořechy.
8) Dobrou chuť.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company